Stránky

pátek 30. května 2014

Plán koupě ?? KNIHY v hlavní roli

Už dlouho sem neměla čas si naplánovat co bych si ráda přečetla. Dnes mám volnější večer a tak jdeme na to? Asi bych měla na začátek říci, že miluji romantické romány, historické, z lékařského prostředí ale i detektivní .... ale vždy to musí být čtivé a nejlépe i s romantickou zápletkou. Dále mám ráda i knížky s ručními pracemi, kdy se mohu v době klidu "vyblbnout" a zapojit nejen mozek ale i ruce.




Co jsem si tedy vybrala z nabídky knih:

Autorku Barbaru Cartland miluji už věky, píše živým způsobem, kdy Vás donutí přečíst knihu a to bez ohledu, že se Vám pálí oběd.

V předprodeji je nyní Nebezpečná maškaráda


Anotace

Ola McNewtonová, dcera náčelníka klanu, žije poklidný život po boku svého otce v zapadlé skotské vísce, odkud nikdy nevytáhla paty. Proto se nesmírně těší na výlet do Londýna, kde mají spolu s otcem vzdát hold královně Viktorii na oslavě připomínající, že je královnou již padesát let. 
Když Olin otec nečekaně zemře, dívka se rozhodne plány neměnit a do Londýna dorazí pouze se svou komornou. Aby si svou první cestu opravdu užila, rozhodne se předstírat, že je balkánskou princeznou. Díky této maškarádě pronikne až do Buckinghamského paláce, kde se jí ujme pohledný vévoda z Camborne. 
Ola se do okouzlujícího vévody zamiluje – a vytuší, že mu také není lhostejná. Jak by mu teď ovšem mohla prozradit, že lhala o svém původu? 
Ola ovšem netuší, že si nebezpečně zahrává, a to, co jí zprvu připadalo jako povedený vtip, se jí málem stane osudným. V příběhu plném politických intrik, přetvářky, naděje a zklamání bude muset Ola poznat, co je to pravá láska. Dokáže svému vévodovi ještě někdy důvěřovat?


Pro změnu autorku Jackie Ivie a žádnou její knihu jsem dosud nepotkala, ale už jen název: Tajemství krásné čarodějky, mě velmi zaujal a určitě je to další kniha v pořadí.

Anotace
Smyslný historický příběh ze skotské Vysočiny.

Když mocný příslušník klanu Payton Dunn-Fadden dobude v drsných horách skotské Vysočiny hrad nepřátelského klanu Caruthových, ožení se se svéhlavou dědičkou Dallis Caruthovou proti její vůli, poněvadž ji považuje za součást ceny, která mu náleží. Králův oblíbenec, urostlý Payton Dunn-Fadden s tvrdým pohledem, nevyniká jen jako válečník. Stejně legendární je i jeho umění svádět. Payton však skrývá jedno temné tajemství, o němž ví pouze jeho žena. Dallis Caruthovou dohání vynucený sňatek k zuřivosti. Hrubý, živočišný Payton zdaleka nedosahuje jejího společenského postavení..., přesto ji šílenou silou přitahuje. Dallis se rozhodne hrůzu nahánějícího zemana zkrotit – a výhodným obchodem získat svobodu. Když spolu svádějí boj, jejich touha se rozhoří plamenem spalující vášně. Jenže nebezpečí číhá blíž, než si oba uvědomují. Král totiž kuje pikle – a jeho plány by mohly odhalit Paytonovo tajemství, což by je oba mohlo stát život…


Každý rok doplňuji s mamkou vánoční stromeček o háčkované ozdoby a tak mě tato kniha nadchla k tomu, abych si ji koupila již v létě a na podzim začala po večerech háčkovat i ozdoby na můj vánoční stromek.

Sněhové vločky - 100 háčkovaných vzorů,  Caitlin Sainio

Anotace

Nechce se vám čekat na romantickou zimní chumelenici? Snadná pomoc. Uháčkujte si svoji vlastní…
Je to opravdu snadné. Podle vzorů a srozumitelných návodů z téhle knihy dokážete bez problémů uháčkovat kteroukoli z nepřeberného množství vyobrazených vloček. Začátečníci tady najdou i základy háčkování, od použitých sloupků až po rady k práci se vzory, takže každý snadno zvládne všechny potřebné techniky.
Jednotlivé vzory jsou pak řazeny podle stupně obtížnosti. Můžete tedy začít s těmi nejjednoduššími, a jak budete postupně nabývat zkušeností, pokračovat k těm složitějším.
Sněhovou nádheru si můžete doma zavěsit, nebo použít jako dekoraci dárků či svátečního stolu, k tvorbě nápaditých přáníček či k ozdobě oblečení.


Můj nebezpečný vévoda, Gaelen Foley

Anotace

Už od dávných časů chladných jako kámen, ve zdech sídla vévodů z Warringtonu, visí nad muži tohoto šlechtického rodu krvavá kletba. Ale Rohan Kilburn, vévoda z Warringtonu, se zapřísahá, že se nikdy neožení, a tak unikne tragickému osudu. Přesvědčí sám sebe, že není určen pro lásku a svůj život zasvětí klubu Inferno a jeho tajnému poslání.

Avšak jedné mrazivé noci přivede banda hrdlořezů na jeho hrad krásnou zajatkyni. Tímto gestem chtějí místní pašeráci získat vévodovu přízeň. Kate Madsenová se však nehodlá smířit s úlohou oběti a je pevně rozhodnuta bojovat o srdce muže, který zanevřel na lásku…

       
Vášnivý vztah, Johanna Lindseyová

Anotace

Na útěku před napoleonskými vojsky nachází Alana se svým ochráncem nový domov v Anglii. Dostane se jí nejlepšího vzdělání a žije v přepychu a pohodlí. Až když má být uvedena do společnosti, dozvídá se tajemství o svém původu. Je ztracenou princeznou jednoho z evropských knížectví a bude se muset vrátit domů. V původní vlasti ji však považují za vetřelce – a stejně na ni pohlíží i Christoph Becker, kapitán palácové stráže. Zároveň ho však krásná dívka nesmírně zajímá a brzy mezi těmi dvěma přeskočí jiskra strhující vášně...




Robin Cook, Sfinga

 Anotace



Mladá americká egyptoložka Erika Baronová je poprvé v Káhiře a hned se stane svědkyní zločinu: tři muži zavraždí majitele starožitnictví a zmizí spolu s překrásnou sochou faraona Setiho I. Vyděšená Erika se vzápětí seznámí se zámožným milovníkem starověkého umění, který ji ujistí, že vrahy vypátrá a ukradenou sochu najde. Zakrátko Eriku v hotelu navštíví i místní vysoký vládní úředník a vyptává se, co v Egyptě dělá a jestli hodlá nakupovat starožitnosti… Přes varování tří mužů, kteří se ucházejí o její přízeň, se nakonec Erika pustí do pátrání na vlastní pěst. Podaří se jí uniknout ze sítí černého trhu a překonat citový zmatek?

















Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za komentář.

Translate