Stránky

pátek 30. května 2014

Peču, pečeš, pečeme .........



Dnes ráno jsem se vzbudila s chutí na něco sladkého a tak jsem se do toho v 7:00 dala :) a co bylo dobrého? Určitě Vám známé Hruškovy růžičky. Je to rychlý recept s chutí jablíček. Recept najdete zde: JABLKOVÉ RŮŽIČKY a teď maličko fotek z mého pečení.

Jablka rozkrojte na polovinu a vydlabejte jim jadřinec. Pak jablka nakrájejte na asi 1 až 2 mm tenké plátky a připravte si je stranou. Na válu vyválejte listové těsto do tenkého plátu a když je hotovo, nakrájejte rozválené těsto na zhruba pět centimetrů široké proužky. Jednu polovinu šířky proužku potřete podélně marmeládou a posypte skořicovým cukrem.


Na tuto vrstvičku marmelády a skořicového cukru položte plátky jablek a zbývající polovinou těsta je překryjte. Dlouhý plát těsta i s náplní pak z jedné strany celý musíte zavinout. Vznikne jakýsi košíček z listového těsta, z něhož koukají plátky jablek a celek trochu připomíná květ růže.


Konec už je snadný. Jablkové růžičky dejte na pečící papír a pak do trouby rozehřáté na 200 stupňů a pečte do zlatova asi 15 minut. Růžičky posypte moučkovým cukrem a můžete podávat. Klidně teplé nebo i vychladlé.


























Tak a teď už ochutnat :)



A zabalit na návštěvu.




4 komentáře:

  1. Ty jsou nadherne!! V te krabici vypadaji dokonale!

    OdpovědětVymazat
  2. No využití krabičky od Dermacolu :))) jinak byly skvělé jen pozor na tenké vyválení těsta a tenké jablíčka a péct celkem dlouho, jak je těsto na sobě ve vrstvách tak se špatně propeče :( zkušenost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, díky, no určitě to zkusím, ale bojím se bojím, zda se to tak hezky povede..

      Vymazat
    2. Urcite s tvoji sikovnosti ;))

      Vymazat

Děkuji za komentář.

Translate